Putovanja su Vaša ljubav i strast, a malo ste nesigurni jer nemate sve informacije ili ne poznajete jezik države u koju idete? U ovom članku ćete naći aplikacije koje će Vam pomoći da olakšate svoja putovanja ili uštedite ogromne količine novaca. Putem aplikacija možete rezervirati smještaj, prevoditi, uskočiti u neki blabla auto ili unaprijed pogledati kakvo će vrijeme biti.

 

Google Trips

Planiranje puta uključuje puno sitnica, prijevoz, karte, rezervacije itd. Google Trips Vam pomaže da spojite informacije s Vaših mailova (detalji leta, hotel i auto rezervacija, ture itd.) te ih sortira u Google Trips. Aplikacija predlaže kako da planirate dan i akitvnosti temeljene na količini informacija koje ste unijeli- Google Trips dopušta da spremite informacije za offline uporabu.

 

Skyscanner

Ukoliko putujete na duge staze, letenje avionom je zasigurno najbolji način za to. Skyscanner je najbolja aplikacija za letove. Možete pregledati datume i informacije letova direktno sa Vašeg smartphonea. Izaberite destinaciju te nađite najjeftinije letova I rezervacije bez dodatnih plaćanja.

 

BlaBlaCar

Ponekada je javni prijevoz lošeg komfora i neadekvatan te često naletite i na gužve, na sreću postoji nekoliko alternativa. Najbolja aplikacija za prijevoz do neke destinacije više od 10 km je BlaBlaCar. Aplikacija Vam dopušta da pregledate vozi li netko prema određenom gradu, isto tako možete se javiti osobi koja nudi prijevoz te provjeriti koja je cijena. Nakon što dođete na odredište imate mogućnost napisati osvrt isto tako i prije pročitati osvrte na određenog vozača i izabrati istog.

 

Waze

Naravno, možete i putovati sa svojim autom, to Vam omogućava da ponesete više stvari. Negativna strana je da dolazak do odredišta ovisi o Vašim navigacijskim vještinama. Ukoliko znate dobro cestu to ne bi trebao biti problem, ali ako vozite do nekog odredišta prvi put mogli bi imati navigacijske probleme. Waze je najpopularnija aplikacija za navigaciju pa ju svakako provjerite.

 

Airbnb

Pretpostavimo da ste riješili sve putne probleme koji dolaze, ali  nemate gdje prespavati onda je Airbnb aplikacija za Vas. Možete provjeriti skoro u svakom gradu, gdje se nalazi neki apartman po povoljnoj cijeni te ostale detaljne informacije. Airbnb je bez sumnje najbolja aplikacija za rezerviranje smještaja čak i u zadnji čas.

 

Trivago

Preferirate hotele radije nego ostajanje u apartmanima? Onda je Trivago za Vas. Ova aplikacija Vam dopušta da pronađete i usporedite sobe virtualno po cijelom svijetu. Aplikacija skida podatke sa tisuće i tisuće stranica tako da možete biti sigurni da ćete dobiti najbolju cijenu za neku sobu u hotelu ili hostelu.

 

The Weather Channel

Stigli ste na destinaciju, spremate se polako na planiranje putovanja, ne bi li pametno bilo da provjerite kakvo će vrijeme biti? Najbolje je provjeriti vrijeme prije nego što počnete planirati neku aktivnost, većina androida ima predinstaliranu aplikaciju za vrijeme, ali naravno da možete instalirati i neku drugu koja Vama odgovara, The Weather Channel app je najpopularnija.

 

Google Translate

Niste dovoljno izbrusili svoje jezične vještine putem Duolinga ili Babbela prije nego što ste stigli u stranu zemlju? Nema problema, Google Translate će pomoći da razbijete jezične barijere. Otvorite aplikaciju te držite kameru na stranici koju želite prevesti, a ona označiti riječi i prevesti za Vas. Ponekad može biti najkorisnija aplikacija na Vašem uređaju ukoliko se nađete u nekoj situaciji.

Četvrtak 4th srpanj By

Ostavite Vaš odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.