Želite novi mobitel, a niste sigurni koji uređaj odabrati? U nastavku slijedi nekoliko savjeta koji će Vam pomoći u odabiru.

Najvažnije je znati želite li uređaj samo za pozive i poruke ili ste korisnik koji želi imati pristup internetu i društvenim mrežama.

Ako niste zahtjevni korisnik važno je znati da jednostavno i jeftino možete izabrati uređaj, a još jedna stavka u odabiru je želite li mobitel s ekranom na dodir ili tipkovnicom. Svaka tipkovnica ima svoje prednosti i mane tako da ne možete puno pogriješiti koji uređaj izabrati nego ovisi o Vama i  Vašoj prilagodbi na način rada određenih uređaja.

Druga skupina korisnika su korisnici smartphone uređaja koji dolaze sa operativnim sustavom na koji možete instalirati aplikacije, igre i sl. Smartphone uređaji su jednostavni za korištenje, nude više i bolje opcije od običnih mobitela, ali su i znatno skuplji. Prilikom kupnje smartphone uređaja važno je paziti na procesor, radnu memoriju te opcionalno kakav ekran i kameru korisnik želi.

Što se tiče cijene, pravilo je da u 90% slučajeva ako je cijena veća i kvaliteta uređaja će biti bolja. Danas imamo tri operativna sustava koji pokrivaju sve smartphone uređaje:

  • Android (Samsung, Sony, Huawei, Oukitel, Vivax, Noa…)
  • iOS (iPhone – Apple)
  • Windows mobile (Nokia Lumia, Microsoft Lumia)

Nakon odluke za kupnju novog smartphonea, upoznajte svoje želje i potrebe, koliko ćete ga koristiti i kako te suzite svoj izbor kupovine Vašeg novog smartphonea.

Utorak 4th lipanj By

Ostavite Vaš odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.