Mnoge tvrtke u današnje vrijeme mogu znatno profitirati ukoliko imaju mobilnu aplikaciju. Ako imate tvrtku te aplikaciju to je dobar način da zadržite kupca te moguće privući i nove. Nažalost, većina tvrtki misli da je razvoj aplikacija za posao veoma skup i neisplativ.

Pogledajmo koliko iznosi cijena razvijanja vlastitih aplikacija:

 

Prosječna cijena aplikacija

Prvo, trebali bi naučiti koliko je širok spektar cijena, naime on iznosi od 30.000 kn do 500.000 kn. Zapamtite da je to procijenjena cijena bazirana na više različitih uspješnih projekata, precizna cijena Vašeg projekta ovisi o veličini aplikacije te željenom cilju te morate uzeti u obzir da je potrebna izrada i web aplikacije koja služi kao programsko sučelje putem koje mobilna aplikacija čita i piše podatke u bazu podataka.

 

Dizajn

Prilikom dizajna aplikacije potrebno je napraviti plan kako će Vaša aplikacija izgledati, nakon toga unajmiti profesionalnu osobu za taj posao koja će od početka do kraja dizajnirati izgled aplikacije. Cijena ovisi o kompleksnosti posla i kreće se u rasponu od 6.000 kn do 20.000 kn.

 

Analiza tržišta

Prije nego li krenete u razvijanje aplikacije uvjerite se je li tržište povoljno i ima li ga uopće za Vašu aplikaciju. Mnogo je aplikacija koje su neslavno propale te valja biti oprezan. Iako analiza može biti skupa, može Vam pomoći da jasnije razumijete potrebe i želje Vaših budućih korisnika.

Zaključno, za aplikaciju Vam je potrebno minimalno 30.000 kn ukoliko netko drugi radi umjesto Vas, naravno postoji i mogućnost da smanjite troškove te neke poslove odradite sami, bio to dizajn ili analiza. Bilo isplativo ili ne, Vaša ideja može postati primaran izvor prihoda.

“Vaša ideja vrijedi onoliko koliko ste za nju spremni platiti.”

Utorak 11th lipanj By

Ostavite Vaš odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.