Mobilne igre postale su velika stvar za korisnike u što nema sumnje, dosta čak i većina smartphone uređaja koristi se za igru. Smartphone uređaji postaju hardverski i softverski skoro isti kao i prijenosna računala te nije tajna da će se u budućnosti smartphone više koristiti za igru nego računala. Developeri igara potrudili su se da na mobilnom uređaju igre izgledaju impresivno i da rade fluidno. Glavnu riječ u “gaming smartphone” industriji vodi Asus s Asus ROG Phone te ćemo u nastavku napisati nekoliko riječi o njemu.

Kako je prošle godine Razer pokorio gaming tržište s prvim gaming Razer uređajem sada Asus uzvraća udarac sa Asus ROG phonea, koji nudi “TOP tier” hardver i neke izvanredne dodatke koje mogu zadovoljiti i najzahtjevnijeg korisnika.

Dizajn i display

Asus ROG Phone je gamerski uređaj napravljen u metalnom kućištu i stražnjem od stakla koja su naglašena agresivnim prugama i crtama sa specijalnim ventilatorom na kućištu koje se brine da se procesor dovoljno hladi s ciljem da može izdržati i fluidno pokretati sve te silne igre i kvalitetnu grafiku. Dva zvučnika na prednjem dijelu pružaju “stereo” zvuk te ima i utor za slušalice kraj USB type-c utora na donjem dijelu.

Display je 18:9 AMOLED panel s impresivnom brzinom osvježavanja od 90 Hz, iako Asus nije postigao Razerov 120 Hz, ali ne zaboravimo da ovdje imamo AMOLED tehnologiju protiv LCD, važno je napomenuti da je Asus-ovo postignuće impresivno.

Jako velika stvar je što Asus ROG phone zapravo ima okidače ugrađene sa strane okvira. Možete aktivirati svaki okidač za točnu radnju – bilo da je riječ o uklanjaju prstiju ili dodiru. Drugim riječima, možete simulirati držanje kontrolera i konačno ćete moći ugodnije igrati pucačke igre na Vašem telefonu. Kada nisu u upotrebi, okidači se mogu programirati kao prečaci aplikacija te Asus tvrdi da će poboljšani haptici telefona učiniti da uređaj vibrira poput konvencionalnog regulatora.

 

Hardver

Naravno, možete očekivati da će najnoviji i najveći u komercijalno dostupnom hardveru biti ubačen u pametni telefon koji se prodaje kao san igre. Okrugla jezgra Qualcomm Snapdragon 845 s taktom od 2,96 GHz, velikodušni 8 GB RAM čipa brine se o višezadaćnosti, a imate izbor između 128 GB i 512 GB prostora za pohranu.

Na poleđini je modul s dvije kamere – glavna kamera od 12 MP i 8 MP sekundarna kamera sa širokokutnim objektivom od 120 stupnjeva. Na prednjoj strani je 8 MP snaper.
Sve to zadržava prilično velikodušna baterija od 4,000 mAh, koja će vas potrajati prilično malo na jednom punjenju, osim ako ne pucate kroz višestruke borbe Fortnitea.

Ako koristite smartphone pretežito za igre i većinu vremena koristite uređaj za njih onda je ovaj uređaj baš za Vas. Što se tiče cijene ona se kreće od 7.800-8.000 kn iako je cijena dosta velika za ovakav uređaj, ali pravi uživatelj igra na smartphoneu neće štedjeti.

Petak 14th lipanj By

Ostavite Vaš odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.