Nedostatak memorije na smartphone uređaju

Ako posjedujete uređaj s 8GB ili sa 16GB prostora za pohranu podataka, lako je moguće da ste primijetili da imate nedostatak memorije pa više ne možete instalirati željene aplikacije ili nadograditi iste na novu verziju, ukoliko ne znate kako postupiti evo nekoliko savjeta:

  1. Pošto nove aplikacije zauzimaju puno memorije, predlažemo Vam da instalirate aplikacije npr: Facebook Lite, Messenger Lite, Firefox Lite i sl. Navedene aplikacije su optimiziranije i troše manje memorije, npr. Firefox Lite ima ugrađenu opciju blokiranja reklama.
  2. Bitno je provjeriti gdje fotoaparat na uređaju sprema videosnimke i slike, često se događa da se sprema na memoriju mobitela, a ne na SD karticu.
  3. Očistite mobitel s nekom od aplikacija za čišćenje npr: Files by Google. Preporučujemo navedenu aplikaciju jer postoji more aplikacija za čišćenje koje u pravilu očiste smartphone, ali isto tako i “guše” radnu memoriju te bateriju kada i ne rade, nego su otvorene u pozadini.
  4. Brisanje cachea iz aplikacija. Ako redovito brišete cache iz privremene memorije aplikacija, možete znatno povećati internu memoriju Vašeg uređaja. Prvi način brisanja je: Settings -> SD phone storage -> Make more space pa potom pratite sve korake kroz koje Vas telefon vodi kako bi obrisali privremenu memoriju iz svojih aplikacija odjednom. Drugi način je da cache brišete iz svake aplikacije pojedinačno tako da odete na opciju Settings -> Aplications

U današnje vrijeme postoji more programa koji stvaraju više problema nego koirsti i bitno je ih je na vrijeme zaustaviti kako ne bi ometali rad Vašeg uređaja. Kako bi otkrili navedeno, možete sortirati aplikacije po veličini  Settings -> Aplications -> Storage Use, nakon toga ćete dobiti spisak aplikacija po veličini i moći vidjeti koji program zauzimaju puno memorije. Neke možete prebaciti na SD karticu ili obrisati.

Utorak 4th lipanj By

Ostavite Vaš odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.