Čak 89% korisnika smatra da je kamera najvažnija karakteristika na njihovom smartphoneu, zatim vijek baterije 87%, RAM memorija 79% i unutrašnja memorija 72%, statistika provedena od strane CyberMedia Research (CMR).

Prema njihovim istraživanjima preferencije su potaknute čimbenicima kao što su ukupna kvaliteta proizvoda 92%, učinkovitost proizvoda 90%, estetika proizvoda 82% i pouzdana postprodajna usluga s brzim vremenom obrade 76%. CyberMedia Research (CMR) navodi sljedeće: “U ultra kompetitivnom tržištu te u moru različitih uređaja brandovi koji investiraju u kvalitetu proizvoda i detalja uspijevaju se izdvojiti od drugih”.

Korisnici sa Dalekog Istoka su jedni od najzahtjevnijih korisnika. Za njih proizvod mora imati dobar dizajn, kvalitetu i prihvatljivu cijenu koja je od kritičnog značaja navodi Narinder Kumar, vodeći analitičar u CMR-u.

Anketa je provođena u 80 gradova od Indije do Kine na grupi ljudi od 15 do 30 godina iz različitih krajeva i dohodaka. Otkriveno je da 89% korisnika koristi uređaje mobilne tvrtke Oppo, Xiaomi te Realme. “Rezultati istraživanja CMR MICI potvrđuju važnost i strast koju potrošači ulažu i povezuju sa svojim pametnim telefonima. Dok veći brandovi pametnih telefona nastavljaju držati svoje džepove snage, zanimljivo je vidjeti kako Realme nadmašuje konkurenciju”, rekla je Satya Mohanty, voditeljica Praksa istraživanja korisnika, CMR.

Utorak 18th lipanj By

Ostavite Vaš odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.